مهرههای ماسوره استیل از دیگر اتصالات شناختهشده برای ایجاد اتصال میان لولهها هستند. این مهرهها امکان ایجاد اتصال با قابلیت باز و بست برای شبکههای لولهکشی را برای کاربر فراهم میسازند. از این نوع اتصالات میتوان برای مصارف مختلف با فشار دمای کم یا بالا استفاده کرد. انواع مهرههای ماسوره برای صنایع مختلف همچون سیستمهای لولهکشی آب و فاضلاب، سیستمهای اطفاء حریق و غیر بحرانی کاربرد دارند. از انواع مهرههای ماسوره استیل بر اساس نوع آلیاژ میتوان به مهرههای ماسوره استیل 304، 310، 304L و 316L اشاره کرد. این مهرهها بر اساس نوع اتصال به انواع مهرههای ماسوره استیل دندهای، جوشی و ساکت ولد تقسیمبندی شدهاند. برای ساخت این مهرهها از انواع آلیاژ و انواع گریدهای ورق استیل استفاده میشود.
مهره ماسوره چیست؟
مهره ماسوره استیل به نوعی اتصال ایمن، نیمهدائمی و دقیق گفته میشود که با استفاده از آن میتوان دو لوله را به هم وصل نمود. همچنین با استفاده از این مهره دیگر نیازی به ایجاد برش در لولهها نخواهد بود. شما میتوانید پس از ایجاد اتصال با قابلیت باز و بست برای لولهها، بخشی از شبکه اتصال را در زمان نیاز تعویض کنید. مهرههای ماسوره استیل قابل جداشدن هستند؛ ازاینرو هر زمان که نیاز به جدا کردن اتصالات باشد، میتوان این کار را بدون پیچیدگی انجام داد.
قسمت های مختلف مهره ماسوره استیل
مهرههای ماسوره در کل از 3 قسمت تشکیل شدهاند. این سه بخش شامل یک مهره، یک انتهای رزوهدار و یک انتهای فاقد رزوه میشود. برای ایجاد اتصال باید لولهها را در دو طرف انتهایی مهره ماسوره قرار دهید و سپس با چرخش مهرهها، اتصال میان دو لوله را محکم کنید. قسمت رزوهدار مهره ماسوره در سطح بیرونی آن قرار دارد؛ اما بخش بدون رزوه مهره ماسوره استیل در بخش لبهها، دارای دو لبه درگیر با مهره است. ناگفته نماند که در درون مهره، دندهها یا رزوههایی نیز وجود دارد.
انواع مهره ماسوره استیل
مهرههای ماسوره را میتوان از نظر نوع آلیاژ استیل در قسمتهای مختلفی تقسیمبندی کرد. انواع مهره ماسوره بر اساس نوع آلیاژ به شرح زیر هستند:
- مهره ماسوره استیل 304: از رایجترین مهرههای ماسوره استیل میتوان به مهره 304 اشاره کرد. این مهره مقاومت بسیار مطلوبی در برابر زنگزدگی و خوردگی دارد؛ ازاینرو برای موارد مختلفی قابل استفاده است.
- مهره ماسوره استیل 316: این نوع مهره ماسوره در برابر خوردگی و زنگزدگی مقاومت بسیار بالایی از خود نشان میدهد و میتوان از آن برای محیطهای خشن و شیمیایی استفاده کرد.
- مهره ماسوره استیل 304L: مهرههای ماسوره 304L از نوع کمکربن مهرهها هستند که مقاومت خوبی در برابر حرارت دارند.
- مهره ماسوره استیل 310: مقاومت بالای مهرههای ماسوره استیل 310 در برابر حرارت زیاد سبب شده تا بتوان از آنها برای محیطهایی با دمای بالا استفاده کرد.
- مهره ماسوره استیل 316L: این نوع مهره نیز مقاومت مطلوبی در برابر حرارت دارد و برای استفاده در مکانهایی با حرارت بالا گزینه ایدهآلی است.
بر اساس نوع اتصال نیز میتوان مهرههای ماسوره استیل را در انواع زیر دستهبندی کرد:
- مهره ماسوره جوشی: این نوع مهرهها به جای رزوه با روش جوشکاری قابل اتصال به لولهها هستند.
- مهره ماسوره دندهای: این مهرهها رزوههای خارجی و داخلی دارند و برروی لولهها پیچ میشوند.
- مهره ماسوره ساکت ولد: این نوع مهرهها میتوانند اتصال دائمی میان لولهها برقرار کنند.
متریال مورد استفاده در ساخت انواع مهره ماسوره چیست؟
مهرههای ماسوره استیل توسط فلزات و پلیمرهای مختلفی ساخته میشوند که از انواع آنها میتوان به چدن، مس، برنج، آلومینیوم، کربن استیل و فولاد گالوانیزه اشاره کرد. همچنین برای ساخت انواع مهرههای ماسوره از گریدهای مختلفی از استنلس استیل نیز استفاده میشود. ناگفته نماند که آلیاژهای 310، 317، 304 و 316 برای ساخت انواع مهره ماسوره کاربرد دارند.
ویژگی های مهره ماسوره استیل
شما میتوانید با استفاده از این مهرههای استیل به ایجاد اتصال با قابلیت باز و بست در شبکه لولهکشی بپردازید. از ویژگیهای منحصربهفرد مهرههای ماسوره استیل میتوان به عملکرد بدون پیچیدگی و بدون دردسر، دوام بالا و… اشاره کرد. مقرونبهصرفه بودن انواع این مهرهها سبب شده تا بتوانید از آنها برای توسعه و ایجاد تغییراتی در شبکههای لولهکشی استفاده نمایید.
کاربرد مهره ماسوره استیل
برخی از مهمترین کاربردهای مهره ماسوره استیل به شرح زیر است:
- لولهکشی آب: جهت اتصال لولههای آب گرم و سرد
- لولهکشی فاصلاب: ایجاد اتصال بین لولههای فاضلاب
- ایجاد اتصال در لولهکشی بخار
- ایجاد اتصال برای لولههای هوا
- صنایع نفت و گاز: برای اتصال لولههای نفت و گاز در سیستمهای انتقال و پالایش
- صنایع شیمیایی: اتصال لولههای مواد شیمیایی برای تسریع در فرآیند تولید
- در صنایع غذایی برای اتصال لولههای مواد غذایی
- اتصال لولههای مواد دارویی
- اتصال لولههای آب در سیستم اطفاء حریق
مزایای استفاده از مهره ماسوره استیل
مهرههای ماسوره نصب و جداسازی آسانی دارند؛ ازاینرو پس از نصب آنها برروی لولهها و ایجاد اتصال، میتوانید به تعویض بخشی از اتصال یا جداسازی راحت مهره ماسوره از لوله بپردازید. همچنین تعمیر و نگهداری از انواع مهرههای ماسوره استیل بسیار آسان است. از دیگر مزایای مهره ماسوره استیل میتوان به ضدنشت بودن آن اشاره کرد؛ زیرا این مهره میتواند با ایجاد اتصالی محکم میان لولهها از نشتی جلوگیری کند. مهرههای ماسوره استیل در برابر فشار بالا مقاوم هستند و قیمت مقرونبهصرفهای در مقایسه با سایر اتصالات دارند. در کل مزایای انواع مهره ماسوره استیل به شرح زیر است:
- تنوع کلاس فشاری متناسب با سیال مورد استفاده
- طول عمر بالا به دلیل جنس استیل آن
- مقاومت بالا در مقابل حرارت و خوردگی
- سهولت نصب
- عدم نیاز به جوشکاری برای اتصال به سطح لوله یا تیوب
- هزینه پایین
- تنوع گرید فولاد
- امکان استفاده در دمای زیر صفر
- اطمینان از عدم آسیبپذیری ناشی از افت دما
معایب استفاده از مهره ماسوره استیل
مهرههای ماسوره استیل در کنار مزایا و کاربردهای فراوان، برخی معایب را نیز به همراه دارند که از معایب آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- وزن سنگینتر در مقایسه با اتصالات پلاستیکی
- قیمت بالاتر از اتصالات پلاستیکی
- زندگزدگی در محیطهای اسیدی یا نمناک
- امکان ساییدگی رزوههای داخلی و خارجی
- عمر کوتاه در صورت باز و بسته کردن متداول آن
- قابلیت انعطافپذیری کم در مقایسه با اتصالات پلاستیکی
- محدودیت دمایی برای برخی از انواع مهرههای ماسوره استیل
سخن پایانی
امروزه به دلیل مزایای بسیار مهرههای ماسوره استیل، این مهرهها جایگزین انواع اتصالات دیگر چون اتصالات پلاستیکی شدهاند. مهرههای ماسوله استیل عمدتاً از انواع آلیاژهای 316 و 304 ساخته میشوند و برای صنایع مختلفی چون دارویی، غذایی، شیمیایی، صنایع نفت و گاز، لولهکشی فاضلاب و… کاربرد دارند. از مزیتهای منحصربهفرد این مهره استیل میتوان به امکان ایجاد اتصال بدون نشتی و مقاوم با قابلیت باز و بست آسان برای لولهها در ابعاد مختلف اشاره کرد. مهرههای ماسوره استیل بر اساس نوع ساختار، نوع آلیاژ و نوع کاربردهای خود در انواع مختلفی ساخته میشوند که شما میتوانید با توجه به نیاز خود این مهره استیل را در مدلهای مختلف تهیه کنید.