لوگوی برند استیل صدرا
استعلام قیمت

آبکاری استیل

یکی از فرآیندهای بسیار موثر در زمان تولید انواع محصولات از جنس استیل، آبکاری آن‌ها است. اگر به سطح استیل‌ها دقت کنید می‌توانید با سطحی کاملاً صاف و صیقلی روبه‌رو شوید که هیچ‌گونه خش و آسیبی روی آن‌ها وجود ندارد. آبکاری استیل که جزء مهمترین عملیات‌های مورد استفاده در صنعت استیل است، می‌تواند به بهبود کیفیت و افزایش طول عمر محصولات استیلی کمک کند. آبکاری استیل

آبکاری استیل چیست؟

دلایل بسیاری برای ارائه خدمات آبکاری استیلی وجود دارند که مهمترین آن‌ها، افزایش مقاومت و دوام قطعات فلزی است. در واقع با آبکاری فلزات می‌توان مانع از زنگ‌زدگی آن‌ها شد و ظاهری زیبا به آن‌ها بخشید. همچنین، در این صورت این فلزات در برابر خوردگی و خراشیدگی مقاومت بالایی از خود نشان می‌دهند. آبکاری استیل می‌تواند به بهبود عملکرد قطعات فلزی نیز منجر شود که شامل پوشش‌دهی استیل با فلزات مختلف است.

با آبکاری استیل، پوششی از انواع فلزات نظیر کروم، نیکل، مس، آلومینیوم، طلا و… روی آن ایجاد می‌شود. در این فرآیند در ابتدا، برای اینکه بتوان فرآیندهای شیمیایی و فیزیکی مختلف را به خوبی روی سطوح فلزات اعمال کرد، لازم است تا سطح آن‌ها با دقت و ظرافتی خاصی تمیز شود. توجه داشته باشید که پوشش فلزی ایجاد شده می‌تواند هم به شکل مات و هم براق باشد یا شامل ترکیبات رنگی مختلف باشد. این فرآیند کاملاً حرفه‌ای در صنایع مختلفی مانند صنعت خودروسازی، تولید ابزارهای آشپزخانه، صنایع آشپزخانه، تولید لوازم آرایشی و… قابل اجرا است.

آبکاری استیل

روش‌های مختلف آبکاری

آبکاری استیل که نوعی رنگ‌آمیزی یا پرداخت‌کاری استیل است، به عنوان یک فرآیند شیمیایی شناخته می‌شود و به کمک آن می‌توان یک پوشش محافظتی روی سطح استیل ایجاد کرد. روش‌های مختلفی برای آبکاری وجود دارند که می‌توانند فلز را در برابر خوردگی، زنگ‌زدگی و… مقاوم کنند. در ادامه به انواع روش‌های مختلف آبکاری اشاره می‌کنیم.

آبکاری الکترولیتی

در این روش آبکاری، با استفاده از جریان الکتریکی، لایه‌ای نازک روی سطح استیل ایجاد می‌شود. به منظور آبکاری لازم است تا فلز مورد نظر به سطح الکترود آند موجود در مدار الکتریکی متصل شود و از سوی دیگر، لایه زیرین باید به الکترود کاتد اتصال یابد. در نهایت سطوح زیرین و رویی استیل در محلول مخصوص آبکاری قرار داده می‌شوند تا فرآیند آبکاری انجام گیرد. توجه داشته باشید که در آبکاری الکترولیتی چند پارامتر مهم وجود دارند که از جمله آن‌ها می‌توان به ترکیب شیمیایی محلول، میزان جریان برق و مدت زمان تنظیم آبکاری اشاره کرد.

آبکاری الکترولس

یکی دیگر از روش‌های آبکاری، الکترولس نام دارد. در این روش به جای قرار دادن و غوطه‌ور کردن فلز در یک محلول الکترولیتی، از آبکاری شیمیایی استفاده می‌شود. در این روش سطح زیرین فلز با نیکل پوشانده می‌شود. لازم به ذکر است که یکی از زیرمجموعه‌های این روش، آبکاری نیکل است. در این فرآیند در ابتدا محلولی از نمک، نیکل هیپوفسفیت و همچنین چند ماده شیمیایی دیگر را آماده می‌کنند. سپس، می‌بایست فلز را درون مایع قرار دهند تا نیکل بدون جریان الکتریکی بتواند روی سطح فلز را بپوشاند.

آبکاری آلیاژ نیکل فسفر

در آبکاری الکترولس، آبکاری آلیاژ نیکل فسفر توانسته جایگاه ویژه‌ای را از آن خود کند و به عنوان یکی از روش‌های رایج مورد استفاده قرار گیرد. در این فرآیند با استفاده از آلیاژ نیکل و فسفر، می‌توان یک پوشش مقاوم در برابر خوردگی و ساییدگی را ایجاد کرد. آلیاژ نیکل بور دارای ویژگی‌ها و مزایای بسیاری مانند مقاومت بالا در برابر سایش است. برای انجام آبکاری آلیاژ نیکل فسفر پس از تمیز کردن قطعات مورد نظر با استفاده از مواد شیمیایی پاک‌کننده، باید آن‌ها را در محلول مدنظر غوطه‌ور کرد.

پس از این مرحله، فلز باید داخل مواد شیمیایی ضداکسید قرار گیرد تا تمامی مواد شیمیایی پاک‌کننده از بین بروند. این روش نسبت به آبکاری الکترولیتی سهل‌تر است و به همین دلیل مورد توجه قرار گرفته و صنعتگران می‌توانند بر روند این نوع آبکاری کنترل بیشتری داشته باشند.

آبکاری آلیاژ نیکل فسفر

 روش رنگ‌آمیزی شیمیایی

در میان انواع روش‌ آبکاری، روش رنگ‌آمیزی شیمیایی شباهت زیادی به روش پودری دارد. در واقع تنها تفاوت میان رنگ‌آمیزی شیمیایی و رنگ‌آمیزی پودری، استفاده از مواد شیمیایی است. پیش از انتخاب روش رنگ‌آمیزی شیمیایی، باید به نوع سطح استیل و همچنین هدف نهایی خود توجه داشته باشید تا بتوانید از کارآمد بودن این روش اطمینان حاصل کنید.

 روش رنگ‌آمیزی پودری

یکی دیگر از روش‌های آبکاری استیل، رنگ‌آمیزی پودری است که توانسته ویژگی‌ها و خصوصیات بسیاری را در استیل‌ها ایجاد کند. در واقع پودر رنگ‌آمیزی می‌تواند به عنوان یک پوشش کاملاً خشک روی سطح استیل قرار گیرد و آن را احاطه کند. زمانی که این پودر به طور کامل روی سطح قرار گرفت، با استفاده از گرمای زیاد، پوشش موجود به یک لایه رنگی با کیفیت و با دوام تبدیل می‌شود.

روش رنگ‌آمیزی پلاسمایی

آخرین روش برای آبکاری استیل، رنگ‌آمیزی پلاسمایی است که سطح استیل و مواد رنگ‌آمیزی شده به عنوان یک الکترود عمل می‌کنند و در محلول ایجاد شده از گازهای پلاسمایی، قرار داده می‌شوند. جریان الکتریکی به محلول اعمال می‌گردد که گازهای پلاسمایی می‌توانند به صورت یون‌های باردار درآینده و روی سطح استیل رسوب ایجاد کنند. در این مرحله شما می‌توانید یک لایه رنگی را روی سطح استیل مشاهده کنید.

رنگ آمیزی پلاسمایی

 دلایل آبکاری استیل

در دنیای صنعتی و دکوراسیون، آبکاری قطعات و فلزات به عنوان یک فرآیند مهم و حیاتی به منظور بهبود و بهینه‌سازی خواص فلزات شناخته می‌شود. در ساختار بسیاری از تجهیزات، فلزات می‌توانند نقش مهمی ایفا کنند و از دسته مواد اصلی باشند. در این شرایط، آبکاری می‌تواند به دلایل بسیاری انجام گیرد و باعث شود صنعتگران به انجام آن تمایل پیدا کنند. در ادامه به دلایل آبکاری استیل اشاره می‌کنیم.

افزایش زیبایی

یکی از اصلی‌ترین دلایلی که باعث شده تا آبکاری فلزات مورد توجه قرار گیرد، بالا رفتن میزان زیبایی و ظرافت سطح استیل است. در واقع زمانی که آبکاری روی فلزات انجام می‌شود، جلوه‌ای استثنایی و زیبا را از آن‌ها به نمایش می‌گذارد. در انجام این فرآیند رنگ‌های متنوع و درخشانی به وجود می‌آیند و امکان ایجاد لگوها و طرح‌های مختلفی را روی سطوح فراهم می‌سازد. برای مثال، برای فلزات گران‌بها مانند طلا، آبکاری می‌تواند یکی از استثنایی‌ترین اقدامات باشد و باعث افزایش زیبایی و شکوه آن‌ها شود.

کاهش خوردگی شیمیایی

زمانی که فلزات در معرض رطوبت قرار می‌گیرند، اغلب خوردگی در آن‌ها قابل مشاهده خواهد بود. در واقع خوردگی شیمیایی یک فرآیند کاملاً طبیعی است و این موضوع در بسیاری از فلزات رخ می‌دهد. این تغییرات شیمیایی می‌توانند باعث تغییر رنگ فلز و همچنین تخریب آن‌ها شوند. در این شرایط آبکاری فلزات می‌تواند یکی از موثرترین راه‌ها باشد که با ایجاد یک لایه محافظ روی سطح، مانع از واکنش‌های آسیب‌زا خواهد شد.

خوردگی شیمیایی

افزایش مقاومت حرارتی

یکی از دلایلی که باعث می‌شود فلزات به آبکاری نیاز داشته باشند، افزایش مقاومت حرارتی آن‌ها است. در صورت ایجاد دمای بالا و حرارت شدید، فلزات بدون‌شک مقاومت خود را از دست می‌دهند و ذوب رخ می‌دهد. در این شرایط در زمان انجام آبکاری، مقاومت حرارتی آن‌ها به طور چشمگیری افزایش پیدا می‌کند که همین امر به کاربرد فلزات در بسیاری از صنایع دامن می‌زند.

افزایش سطح مقاومتی

برخی از فلزات به دلیل ساختار و ماهیت خود، از مقاومت اندکی در برابر ضربه یا سایش برخوردار هستند. در این شرایط آبکاری می‌تواند مقاومت سطحی آن‌ها را افزایش دهد و مانع از خرابی و از بین رفتن آ‌ن‌ها در بازه زمانی کوتاهی شود. در واقع با ایجاد یک لایه روکش مقاوم مانند کروم روی سطح فلز، از بروز آسیب‌های ناشی از ضربه‌ جلوگیری می‌شود. گاهی نیز روی سازه‌های آلومینیومی و قطعات، یک لایه آندایز سخت به وجود می‌آید که مقاومت سطحی این فلزات را افزایش می‌دهد. در نتیجه، از آن‌ها در صنایع هواپیمایی و موشکی استفاده می‌شود. این لایه می‌تواند پایداری و عمر مفید فلز را به طور چشمگیری افزایش دهد و به مواجهه صنایع مختلف با استهلاک کمتر کمک کند.

آبکاری استیل

سخن پایانی

یکی از مهمترین فرآیندها در بسیاری از صنایع، آبکاری استیل است که می‌تواند به بهبود مقاومت در برابر زنگ‌زدگی کمک کند. زمانی که آبکاری استیل انجام می‌گیرد، شکل ظاهری قطعات و فلزات مورد نظر به زیبایی نمایان می‌شود و طول عمر مفید آن‌ها نیز افزایش پیدا می‌کند. روش‌های مختلفی برای آبکاری استیل وجود دارند که از مله آن‌ها می‌توان به آبکاری الکترولیتی، آبکاری آلیاژ نیکل فسفر و… اشاره کرد. شما می‌توانید از این فرآیند نیز برای قطعات و فلزات گران‌بها مانند طلا استفاده کنید و باعث افزایش زیبایی و شکوه آن‌ها شوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *